ARTIKEL | Dit was 2019: De zoon van Harry en Meghan was al voor zijn geboorte slachtoffer van complottheorieën

De hele wereld keek ernaar uit: de geboorte van de Royal Baby. Op 6 mei werd het blijde nieuws naar buiten gebracht. Twee dagen later mochten we dan ook eindelijk de naam weten: de nieuwe telg van de Royal Family zou Archie worden genoemd. Toch was er niet alleen geluk en blijdschap. Sterker nog: met name in Groot-Brittannië deden een heleboel wilde verhalen de ronde over Meghans zwangerschap. De meest verbazende complottheorieën kwamen voorbij. 

IVF-behandeling
De eerste theorie is dat Meghan niet op een natuurlijke manier zwanger is geworden, maar via een IVF-behandeling. De theorie ontstond toen de zwangerschap van de hertogin al zes maanden na de bruiloft aangekondigd werd. Omdat Meghan de ‘magische grens’ van 35 jaar al was gepasseerd (ze is nu 38), kon zij volgens velen nooit zo snel zwanger zijn geraakt. 

Tweeling
Veel Harry en Meghan-fans waren ervan overtuigd dat Meghan niet zwanger was van één kind, maar van een tweeling. Dat gerucht was echter snel uit de wereld toen de geboorte van echt maar één zoon bekend werd gemaakt. Hoewel… er zullen vast en zeker nog enkelen zijn die geloven dat ze een ander kind verstoppen in de kelder van hun paleis.

Valse geboortedatum
Net na de geboorte werd er gespeculeerd over Archies leeftijd. Zo zou het kind niet op 6 mei zijn geboren, maar al zo’n twee weken eerder. Aanhangers van de complottheorie denken dit aan alle kanten te kunnen bewijzen. Zo zou Queen Elizabeth al voor 6 mei op kraamvisite zijn geweest en zou Harry zich hebben versproken tegenover de pers. Deze en nog veel meer argumenten worden weerlegd door de officiële geboorteakte die zegt dat Archie toch echt op 6 mei om 5:26 uur geboren is. Het zal je echter niet verbazen dat de echte fanatici ook hieraan twijfelen… 

Meghan was niet zwanger
De meest bizarre van alle theorieën is nog wel dat Meghan helemaal niet zwanger zou zijn geweest. Baby Archie zou door een draagmoeder op de wereld zijn gezet. Die prachtige buik van haar? Dat zou een ‘moonbump’, een soort kunststof buik, zijn geweest. Op Twitter gingen alle remmen los met de hashtag #moonbump. Deze complottheorie lijkt nog wel de meest populaire te zijn. 

De geruchtenmolen draait nog even door
Baby Archie is inmiddels al ruim een half jaar oud, maar het gezinnetje is voorlopig nog niet van de geruchten af. Er wordt nu namelijk hard gespeculeerd over een tweede kindje voor Harry en Meghan. Eén ding is zeker: we zullen ook in 2020 nog veel horen over het koninklijke paar.