FAQ & Contact

Contact

Heb je vragen? Ik beantwoord ze met liefde. I.v.m. andere werkzaamheden is bellen niet zo handig, maar via mail en Whatsapp ben ik goed bereikbaar!

FAQ

Misschien wil je wat meer weten voor je contact opneemt met mij. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen (wordt nog aangevuld!).

Waar maken we de foto's?

Vaak maak ik mijn foto's in natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld Surae (Boswachterij Dorst) in Rijen. Ik ben ook van plan om mijn kleine studio binnenkort in gebruik te nemen voor portretfotografie. Heb je iets anders in je hoofd? Laat het me weten en we bespreken het samen. 

Wat trek ik aan?

Het aller- aller belangrijkste is natuurlijk dat jij kleding aantrekt waarin je je lekker voelt. Niemand ziet er mooi uit in een prachtige outfit die eigenlijk niet bij je past. Als je dan toch om tips vraagt, dan geef ik je die graag. Ik fotografeer vaak in de natuur. Het is mooi als je kleren dan ook een natuurlijke uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan wit, groen- of bruintinten. Sta je met meerderen op de foto? Stem dan je kleding een beetje op elkaar af door bijvoorbeeld een kleurenpalet te gebruiken. Maar natuurlijk help ik je graag voordat we op locatie gaan shooten, zodat je zelfverzekerd voor de dag komt. 

Een aantal algemene "regels" waar je je aan kunt houden: 

 

  • Trek kleren aan zonder al te grote illustraties. Als je kind echt per se dat t-shirt aan wil van Paw Patrol zou ik het gevecht niet aangaan, maar de illustratie leidt wel af van het gezicht. Als je je kind kunt verleiden met een mooi neutraal  shirtje, dan word ik daar als fotograaf wel heel blij van. 
  • Trek geen kleding aan met extreem kleine, herhalende patroontjes, zoals lijnen of stippen. Dit kan namelijk zorgen voor een moiré effect. Google er maar eens op, dan begrijp je direct wat ik bedoel!
Bewerk je de foto's?

Ja! Ik bewerk de foto's zeker, maar misschien niet op de manier waarop je denkt. Het klassieke photoshoppen, zoals ze dat voor de magazines doen, dat doe ik niet. 

Een foto die uit de camera rolt moet bewerkt worden. Ik fotografeer in zogenaamde rauwe ('RAW') bestanden. Het kunstwerkje dat jij later mogelijk aan je muur hangt, heeft daarvoor eerst nog even een behandeling met veel liefde en aandacht gehad. Ik vind het leuk om te spelen met licht en met kleuren. Dat zie je dan ook terug in mijn portfolio. 

Het echte photoshoppen (mensen dunner maken, de huid egaler maken) is niet aan mij besteed. Ik vind het belangrijk dat je zo puur en zo echt mogelijk op de foto staat. Zoek je iemand die alle pigmentvlekjes voor je verwijdert? Dan ben ik niet de juiste fotograaf voor jou. Heb je nou nét een puistje op het moment dat we de foto's gaan maken? Geen zorgen, die haal ik op jouw verzoek heus wel voor je weg. Een moedervlekje is iets wat bij jou hoort, dat puistje is over een paar dagen weg en hoeft dus ook niet voor eeuwig te worden vastgelegd. 😉 

Wat als ik een ander idee heb voor een fotoshoot?

Ik ben ontzettend benieuwd naar je idee! Laat het me weten en we kijken samen of ik kan voldoen aan jouw wensen en zo ja, op welke manier. 

Maak je ook zakelijke foto's?

Ik richt me met name op particuliere fotografie. Mocht je foto's willen voor jouw bedrijf, neem dan gerust contact met me op, zodat we samen kunnen bepalen of ik als fotograaf kan aansluiten op jouw wensen.